Over het Park

FranceComfort - L'Aveneau - Vieille Vigne

In de Poitou-Charentes, de regio net boven de Dordogne, ligt villapark L'Aveneau - Vieille Vigne.

De Poitou-Charentes is een aantrekkelijke omgeving om uw vakantie door te brengen.

Het is de zonnigste plek van West-Frankrijk met de meeste zonuren per jaar en een gemiddelde temperatuur van 26 graden.

In de omgeving is volop animatie mogelijk: leuke dorpjes, wandelen en fietsen, pretparken, een dagje naar de kust en enkele grote steden om te shoppen.

De streek is typisch Frans: een mooi landschap, pittoreske dorpjes, gezellige terrasjes, een ontspannen sfeer en een uitstekende regionale keuken.


Villapark met luxe villa's en mooie faciliteiten

L'Aveneau - Vieille Vigne is een schitterend resort met ruim 60 luxe villa's in het plaatsje Les Forges. Het park bestaat uit twee delen: L'Aveneau en Vieille Vigne. Er is een verwarmd zwembad met ruime terrassen en ligbedden, een groot speelveld, speeltuin en andere animatiemogelijkheden. De beheerders Oskar & Wanda zijn Nederlandstalig.

Groot zwembad voor kinderen en volwassenen
Ondiep gedeelte voor kinderen
Zwembad is verwarmd in voorjaar en najaar
Zonneterrassen
Ligbedden
Bar vlakbij het zwembad
Kinderen onder toezicht van ouders

Restaurant en bar
In en om het park zijn diverse mogelijkheden om wat te eten of te drinken. Bij het zwembad van het park is een kleine bar. Iedere ochtend is er in het vakantieseizoen broodjesservice en regelmatig worden er barbecueavonden gehouden. In het dorp en bij de golf zijn restaurants waar u heerlijk kunt eten.

Broodjesservice
Van ongeveer juni tot half september is er broodjesserice op het park. U kunt de dag ervoor via de app broodjes bestellen die de volgende ochtend voor u klaar liggen in de receptie.

Bar bij het zwembad
Bij het centrale zwembad van het park is een bar waar u koffie, frisdrank, koek, chips en ijs kunt kopen.

Barbecue avonden
In het hoogseizoen is er wekelijks een barbecue avond. De plaatselijke traiteur verzorgt de barbecue. U kunt zich hiervoor opgeven bij de receptie.

Restaurant "La Bergerie"
Op de golfbaan, die naast het park ligt, is restaurant La Bergerie met een gezellig terras. U kunt daar prima lunchen en dineren maar ook gewoon wat drinken terwijl u over de golfbaan kijkt. Vaak wordt er met elkaar na het golfen wat gedronken. Maar ook als u niet golft kunt u er wat gebruiken.

Animatie tijdens uw vakantie
Voor jong en oud zijn er animatiemogelijkheden op het park.
Bij de receptie vindt u meer informatie. Geniet met elkaar!

Voetballen
Regelmatig worden er wedstrijden georganiseerd waar jong en oud aan mee doen. Er is een groot grasveld beschikbaar. Doe jij ook mee met je vrienden en vriendinnen?

Jeu de boules
Vaak wordt er 's avonds een jeu de boules spel gedaan. Het blijft een populaire sport om de ballen zo dicht mogelijk bij de "but" te krijgen. Aan toeschouwers zal het niet ontbreken.

Tafeltennis
Er staat een tafeltennistafel voor je klaar. Dit populaire spel tijdens de vakantie kan altijd op veel enthousiasme rekenen. Vaak staan er toeschouwers omheen die aanmoedigen. Speel je met je vriendje of vriendinnetje? of ga je de strijd aan met je vader of moeder? Doe je best!

Waterspelen
Als het warm weer is dan is alles wat gedaan wordt met water aantrekkelijk! Vaak worden er activiteiten met water georganiseerd voor de kinderen.

Kids club
In het hoogseizoen is er op enkele morgens Kids club. Bij de receptie staat aangegeven welke ochtenden het zijn. Met elkaar knutselen, kleuren, verven, spelletjes doen of een speurtocht, het is altijd leuk. papa's en mama's mogen natuurlijk komen kijken.

Marshmallows roosteren
Een marshmallow aan een lange stok prikken en boven het vuur houden, daar is altijd animo voor. Voor kleine kinderen een beetje spannend, maar papa of mama is in de buurt. Nadat de marshmallow geroosterd is kan je hem opeten.

  • 27 holes
  • 3200m lang
  • Golftrainingen door professionals
  • Golfshop voor al uw golfmaterialen
  • Reserveren bij de receptie van de golf
  • Restaurant

Laadpalen elektrische auto's
Heeft u een elektrische auto en wilt u op vakantie naar Frankrijk? L' Art de Vivre heeft een speciaal oplaadpunt. U kunt uw auto dus 's nachts op de parkeerplaats van uw vakantiehuis opladen.

Opladen bij uw villa
U dient bij uw boeking aan te geven dat u van de oplaadmogelijkheid gebruik wilt maken. Het opladen zelf kunt u toevoegen aan uw boeking, tijdens uw boeking of later.
De kosten van het opladen zijn € 10 per dag. Oplaadtijd volledig opladen is ca. 12 uur.

In de omgeving van FranceComfort - Aveneau Vieille Vigne kunt u volop fietsen.

De streek van de Poitou - Charentes is daar bij uitstek voor geschikt.
Het landschap is redelijk vlak, af en toe wat glooiend maar met de fiets prima te doen. Neem uw fiets mee of huur er ter plekke een.